Tekstburgh
Bedrijfscommunicatie

 

Tel. +31 (0) 412 63 64 70
Fax.+31 (0) 412 65 04 96
Mob.+31(0) 628 64 09 28

E-mail info@tekstburgh.nl   

Biografie

 

“Het was 1999 toen de vreugde over mijn nieuwe baan als Medewerker Eindredactie en Communicatie plots gesmoord werd door een forse reorganisatie.

Maar nog voor ik kon gaan solliciteren, werd ik gevraagd voor een freelance opdracht voor een energievakblad. Dat gaf me het bevrijdende inzicht dat je met meerdere opdrachtgevers minder afhankelijk wordt van tegenvallers bij een van hen. En het bood me de uitdaging specialist te worden op de werkvelden energie en industrie."

 20141022portretfotoHaks9269

Internationaal correspondent

 

Kort daarna volgde een Scandinavisch internetpersbureau dat mij inhuurde als internationaal correspondent voor dagelijkse berichtgeving over de Nederlandse energiemarkt.

 

Nood en Deugd

 

De nood evolueerde in een deugd en in januari 2000 startte ik Tekstburgh Bedrijfscommunicatie. Klanten bleven of kwamen terug. Nu al jarenlang.  

 

Teksten en Trajecten

 

Inmiddels beschik ik als tekstschrijver, (hoofd/eind-)redacteur en communicatieadviseur over meer dan 20 jaar ervaring in het produceren van overtuigende teksten en communicatietrajecten.

 

Landelijk en regionaal

 

Ik werk vanuit Oss en richt mij op industriële en infrastructurele bedrijven in heel Nederland, Duitsland, België en Engeland.

Maar ook uit Amsterdam, Den Bosch, Arnhem, Nijmegen, Utrecht en Eindhoven komen opdrachten en complimenten.

 

Specialisme

 

Het is mijn ambitie uw organisatie op het netvlies te houden van uw stakeholders. Zo help ik bouwen aan meer begrip voor de drive, dynamiek en maatschappelijke betekenis van uw organisatie.

Mijn toegevoegde waarde ligt in het:

  • creatief vertalen van organisatiedoelen in effectieve communicatieboodschappen;
  • omzetten van complexe informatie in heldere adviezen en vlotte teksten;
  • bouwen van bruggen naar mensen die met uw organisatie te maken hebben;

 

Flex-speler

Ik investeer in een plezierige en betrouwbare samenwerking met mijn opdrachtgevers. Persoonlijk contact en teamwerk helpt een goed beeld te schetsen van uw werkveld, werkstijl en communicatiebehoefte. Zo lever ik flexibel mijn beste rendement.

 

Trefwoorden:

  • Deskundig en ervaren
  • Betrokken en nieuwsgierig
  • Flexibel
  • Verrassend
  • Proactief
  • Lange termijn

 

Passie

 

Cover definitief

No Return Flight, 13 Platoon at Arnhem 1944

Het Engelstalige boek No Return Flight (2009) verhaalt van mijn journalistieke speurtocht naar de lotgevallen van een aantal Britse airbornes die op 18 september 1944 de slag om Arnhem binnenvlogen.

Zij waren in hetzelfde zweefvliegtuig gekomen en de inmiddels ruim 80-jarige piloot wilde graag weten wat er gebeurd was met de mensen die onder zijn verantwoordelijkheid naar Arnhem gestuurd waren.

Naast alle research heb ik de vertaling gecoördineerd en de eindredactie door een deskundige 'native speaker' geregeld. Verder heb ik de publiciteit verzorgd en de contacten met de Engelse distributeur en internationale media uitgebouwd. Inmiddels is de tweede druk in voorbereiding.

Recensies en reacties zijn te vinden op Amazon, bol.com en via google:

Bol.com

Amazon.co.uk

Blackpool Gazette

Britse Army site

 

Wilt u het boek bestellen, klik dan op contact

 

13 Peloton,OmslagHet Dertiende Peloton, levensverhalen

Aan de basis van No Return Flight lag in 2004 mijn debuut met de Nederlandse versie Het Dertiende Peloton. Met de hulp van overlevenden en hun familie kon ik het meeslepende Market Gardenverhaal aan maar liefst 3 uitgevers aanbieden.

De zestigjarige herdenking in 2004, de aangrijpende resultaten van het speurwerk en de orginele invalshoek waren voor hen argumenten mij een contract aan te bieden.Ik heb de publiciteit grotendeels zelf verzorgd, wat resulteerde in een reeks interviews en recensies, groeiende verkoop en de opname van het boek in 100 Nederlandse bibliotheken. Inmiddels is het boek vrijwel uitverkocht.

Recensie Friesch Dagblad, september 2004

 

 

Nieuwsflits

Mijn links op rechts

 

Lees mijn blog op

Bloggenderwijs

 

De nieuwe Primaverdi

Fascinerende update op maatschappelijke opvang in noordoost-Brabant.

Lees de nieuwe Primaverdi

 

Tekstburgh co-auteur PDF-boek met Layar

Inspirerend overzicht technische innovatie energiesector

Boek Innovatie en duurzaamheid energiebedrijf Liander

 

Neem contact op als u wilt weten wat Tekstburgh voor u kan betekenen.

Lees meer...

Social Media